Webshop
- Babyshower thema's
- Babyshower producten
- Babyshowercadeaus
- Kraamfeest versiering
- Kraamcadeaus
- Aanbiedingen
Gratis presentje
bij besteding vanaf € 25,-
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

- Home
- Babyshower tips
- Babyshower taart recept
Zelf een babyshower taart maken
Bij het vieren van een babyshower hoort natuurlijk ook een lekkere taart. Om je gasten of jezelf goed te verwennen laten wij zien hoe je een speciale taart maakt voor een babyshower. Veel bakplezier!
Ingrediënten:
- 170 Bloem
- 170 Suiker
- 6 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 500 ml magere slagroom
- 2 pakken lange vingers
- Een pak muisjes blauw/roze
Stappen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Mix met een elektrische mixer de eieren en de suiker tot dat het mengsel dik genoeg is, dit kan enige tijd duren.
- Meng het bakpoeder met de bloem en meng het vervolgens door de eieren en de suiker.
- Stop het mengsel in twee even grote ronde taart vormen, smeer deze vooraf met boter in.
- Doe het deeg in de oven en bak het 20 minuten lang tot dat ze goudbruin zijn. Open de oven niet in de eerste 10/15 minuten.
- Laat de cake afkoelen en haal hem uit de bakvorm
Stappen voor de versiering:
- Voeg wanneer de cake is afgekoeld een dikke laag jam tussen de twee lagen toe.
- Klop de slagroom tot dat hij stijf is. Smeer de bovenkant en de randen van de taart er gelijkmatig mee in.
- Plak de lange vingers aan de rand van de taart. Hoe dikker de crème is, hoe beter de vingers blijven plakken.
- Zet de taart 30 minuten in de koelkast zodat de crème kan opstijven.
- Bestrooi vervolgens de bovenkant van de taart met blauwe of roze muisjes.
- Eetsmakelijk!